Lia Lundberg

About the Author

Så länge jag kan minnas har berättelser skapats inom mig. Dess utryck har vuxit med mig och kommit fram i olika former. Såsom skapande av serier, dagdrömmande, teckningar, dikter och på senare år har det landat i bokskrivande. Att gå in i kreativitetens bubbla har varit och är för mig en plats  både för återhämtning  och uppbyggnad.  Frihet och trygghet. En värld att omfamna sig i när den jordliga verkligheten blir mycket. För att hitta in till min kärna igen.

Skrivandet handlar för mig mycket om ett inre arbete. Att kunna släppa loss kontrollen och låta texten få skapa sig själv. Att tro på dess former och att låta allt det inom mig som vill ge uttryck få ge sin del i boken. En fantastisk lärorik och stark stund att få ta del av för mig och min förhoppning är att den även kan ge sin läsare samma rika upplevelse.

Vid 23 års ålder kom jag kontakt med personlighetsbeskrivningen högkänslighet, i samband med ett arbete som förskolepedagog på en Waldorfförskola. En ny värld öppnades för mig på ett personligt plan. Personlighetsdrag som jag försökt arbeta runt eller ändra, visade sig vara en styrka. En acceptans och en förståelse började vakna inom mig. Även en längtan att ge andra med denna personlighetsbeskrivning samma förståelse kring sig själva.  Egentligen alla med känsliga själar. För känslor, det är något vackert och väldigt viktigt! Vi behöver prata om dem, känna dem och lära oss av dem! Stora som små.

I och med detta kom det ett starkt intresse att skapa en serie med barnböcker för att kunna skapa det där lilla fröet, verktyget eller igenkänningspersonen till en i så tidig ålder som möjligt.  Med enkla medel. Då föddes Lilla Lia- böckerna.

Två stycken till barnböcker i samma serie kommer släppas, och sedan jobbar jag på ett gäng med böcker för äldre med olika genre. Men alla dyker djupt in i känslor, tankar och utmaningar hos karaktärerna.  För att uppmana oss att göra detsamma!

 

Kärlek & Ljus Lia

Contact me